26 mars 2013

Här är vi minsann jämställda

Det är speciellt i västvärlden som den konstiga synen på våldtäkt som på något sätt mer berättigat än vilket som helst annat brott blir så tydlig. Nu försöker jag undvika klassisk u-land versus västvärlden -inställning men faktum är ju att många västländer idag kallar sig jämställda. Fråga de flesta finländare, amerikaner, svenskar, fransmän, tyskar, kanadensare etcetera och de kommer att säga att "jo, jag skulle säga att det är jämställt i mitt land".
Det är jämnare löner än för en tid sedan, det är slut på våld mot kvinnor, det är kvinnliga toppolitiker (det yttersta beviset på att Finland är jämställt är ju faktiskt att vi har haft en kvinnlig president i 12 år) (föregående parentes var ren bullshit), det är kvinnors om vd:n med mera. Det är jämställt här säger vi, och skanderar dessutom att de där andra länderna (lägg in valfritt icke-europeiskt land, icke-nordamerikanskt land eller icke-Australien) de måste jobba hårdare för att bli mer jämställda!
Samtidigt vet vi att det i vissa fall, vissa städer och regioner sker mycket fler våldtäkter i västländer än i exempelvis Indien, som ju nyligen chockades av en brutal våldtäkt som ledde till en ung kvinnas död. Samtidigt finns det i västländerna en oerhörd förståelse för våldtäktsmän. Det finns en oerhörd vilja att skylla på offret.

Hon provocerade. Hon sa inte att hon inte vill. Hon ville nog egentligen (man kan inte vilja våldtas!!). Hon har ju tidigare haft sex med så många män. Hon är en hora. Hon var berusad. Han kunde inte hjälpa, han kunde inte hålla sig från att truga sin kuk i henne eftersom hon var berusad och hade så kort kjol och dessutom hade hon ju knullat hans kompis tidigare samma vecka så hon måste ha velat ha sex med honom också. Han är offret här, säger man. Hon ångrade sig och anmäler nu för våldtäkt för att inte framstå som en hora. HORA! Det är vad hon är.

Vi vill vara så jämställda, alla respekterar alla. Men när någon faller offer för våldtäkt, då glömmer vi allt det fina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar