29 maj 2013

Fat-vad?

En bloggare vid namn Gabi Gregg har lagom inför sommaren designat en bikini som nu kan köpas åtminstone i USA. Det är en bikini för lite rundare kvinnor, ja rent överviktiga kvinnor om jag förstår saken rätt. Och bra så. Den som vill ska få ha bikini på sig på stranden och vid poolen, varför inte på bakgården i solstolen. Det enda problemet med den här modellen som nu kommit, som alltså ser ut som vilken som helst bikini men med mera tyg exempelvis på magen är att Gregg valt att kalla den "fatkini". Alltså bikini för feta.
Jag undrar. Varför kan inte en bikini för runda heta bikini? Storleken vore nog tillräckligt för att visa att modellen passar också de runda.
Gregg säger sig ha hittat på ordet som en motreaktion mot alla trådsmala ideal. Hon ville visa att hon, som är lite rundare, också kan ha på sig bikini. Men hon skjuter sig själv i foten när hon väljer att kalla sin bikini fatkini. Hon understryker att det är modellen för de smala som är normen, medan hon designar udda modeller, för feta.
Inte heter det heller fatpants. Utan bara pants. Fatshirt? Nej, shirt.
Kläder för olika kroppsmodeller ser olika ut. Det ser nog alla. Det behöver inte understrykas med att lägga till "fat".
Visserligen var det ett bra reklamtrick, poäng för det! Och vem vet, kanske vi nästa sommar får "skinini" - bikini för smala (skinny). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar