31 okt. 2016

A:s tvåårskakor

Vi firade pojkens tvåårskalas med en middag plus kaka för hans faddrar och ett annat kompispar på den rätta dagen, 20 oktober och med kaffe och kaka för släkten lördagen den 22 oktober. Inför den första bjudningen hade vi lagat kaka själva och på den andra bjöd vi på köpt kaka. Den första kakan, en After Eight-kaka syns på den första bilden. Den var sjukt god och världens enklaste, det tog cirka 10 minuter att få den i ugnen och det var det! Vi åt den med lite grädde. A älskade att blåsa ut ljusen och han hade gärna blåst de andra ljusen på bordet också.


Recept på After Eight-kaka:

200 gram smör
200 gram After Eight eller motsvarande
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
5 msk kakao

Smält smöret och chokladen. Vispa ägg och socker pösigt och blanda ner choklad-smörmixen. Blanda vetemjöl och socker och rör ner i resten. Häll i en form och grädda i 175 grader i 18 minuter (i en pajform eller vad man nu vill använda). Ta sedan 200-300 gram After Eight eller motsvarande och placera ut över kakan direkt när den kommer från ugnen så chokladen smälter, hjälp till att smeta ut med en kniv eller dylikt. KLART!

Vi åt alltså med grädde, glass skulle säkert gå lika bra. Sex vuxna och ett barn åt upp halva, sedan åt jag av den ännu en vecka senare. Förvaras kallt så håller den.

För mig som ääälskaaaar mintchoklad av alla sorter så var det här drömmen!

Och på kaffekalaset sedan på lördagen så bjöd vi både på en kinuskikaka och en sacherkaka, båda från Fazers bageri i Böle. Fazer gör riktigt goda och snygga kakor och vi köpte alltså två olika, båda för 10 personer och jag skulle säga att mängden stämmer väldigt bra med vad som faktiskt går åt, det vill säga 10 personers kakan är verkligen för 10 personer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar