11 mars 2013

Bibelns läror

När det gäller homoäktenskapsfrågsan finns det fortfarande mycket som förbryllar mig. Det som kanske förbryllar mig mest är hur många personer som plötsligt, i just den här frågan, tycker att man måste "följa Guds ord", also known as Bibeln.
Och det jag verkligen inte förstår är hur de här personerna som då tydligen läst Bibeln från pärm till pärm eftersom de är sådana experter tar sig friheten att välja ut en sak, det att homosexualitet är fel, och påstår att just det här måste vi leva enligt. Samtidigt som de väljer att ignorera resten av alla regler som finns i den där flera tusen år gamla boken (som ju faktiskt är skriven av människor, inte av Gud). Faktum är ju att den här världen och det här landet inte skulle fungera om vi levde enligt Bibelns läror. Varför ska man då välja ut en sak och hävda att, jamen, här har vi sanningen?
Och om det nu mot förmodan finns någon där ute som faktiskt lever helt enligt allt det som står i Bibeln, så gör det då. Men tvinga inte alla andra att leva enligt det som ett gäng personer för flera tusen år sedan tyckte att var rätt, skrev ner och började kalla Bibeln.
Det finns säkert mycket hopp, tröst och glädje att finna i Bibeln, men där finns nog inte några som helst "sanningar" om hur samhället borde se ut idag och vilka lagar som ska gälla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar