23 maj 2013

Pälsarna bort

Jag är som redan framkommit mycket negativit inställd till pälsfarmning. Den för inget gott med sig förutom pengar åt de som håller på med det samt pengar till staten i form av skatter etcetera. Pengar. De allra flesta pälsar som produceras i Finland säljs till andra länder, exempelvis Ryssland. Varför vi i Finland ska ha djur lidande på industriell skala för att personer i Ryssland ska "se bra" ut och kunna klä sig "lyxigt" övergår mitt förstånd, det kan inte motiveras. Jo, jag vet att djuren som föds upp i Ryssland mår ännu sämre, men det är ändå ingen ursäkt för att vi ska försvara branschen. Istället borde vi, måste vi, arbeta för att avsluta all pälsdjursfarmning i hela världen. Vi kan vara ännu ett gott exempel på att branschen är djupt oetisk och bör läggas ner helt.
Och kom inte med det där tjafset om att vi ju äter kött också så "vad är skillnaden?" Vi äter djur för att, ja, äta. Det är stor skillnad på att äta och på att "se bra" ut. Också köttproduktion har sina enorma problem, de måste också lösas. Men vi kan gott börja med att i Finland förbjuda systematiskt djurplågeri för utseendeskäl.
Det samma tycker jag också gällande djurförsök när smink och krämer testas. Nu har ju EU redan fattat beslut i den frågan, tack för det.
Men de där pengarna ja. Pälsdjuren hämtar in pengar. Men hur länge kan man försvara en bransch för att den ger intäkter? Inte länge till. Vi har oerhört högtutbildat folk i Finland, det är kreativiteten som fattas. Mer sånt så har vi snart nog intäkter för att kompensera för de som uteblir när pälsdjuren inte längre finns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar