6 juni 2013

Språk - ord som engagerar

Vill man ha en reaktion i en diskussion gällande det svenska språket så finns det två ord som garanterar en just det. Det första är ordet hen, som så många ser som ett feministiskt påhitt för att göra världen könslös och sen dessutom ge all makt åt kvinnorna (trots att det inte finns några kön kvar). Ordet hen är en symbol för hur löjlig världen har blivit när man inte ens längre ska få säga om en person är en man eller kvinna. Hen är ett dumt påhitt av några pk-idioter som låtsas att ordet ska göra samhället jämställt. Och det kan inte tillåtas. Ordet får inte börja användas. Det ska förbjudas!

Själv tycker jag, som de flesta som försvarar ordet att det är ett praktiskt alternativ om man inte vet könet eller om personen som får pronomenet hen inte vill definiera sitt kön.

Det andra ordet är ordet neger. Som absolut inte får sluta användas. För så sade man ju "när jag gick i skolan". Och vad är det liksom för fel på ordet anyway? Alla som vill förbjuda ordet är egentligen antingen rasister själva eller så vill de att alla gränser mellan folk ska suddas ut. Varför ska man liksom förbjuda ett sådant, helt neutralt ord som beskriver en typ av människor.

Själv tycker jag att ordet är oerhört rasistiskt och hör till en förgången tid. Vi kan inte blunda för allt vad ordet har inneburit genom historien. Att använda det idag är att stöda de tankesätt som ordet en gång gett uttryck för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar