4 juli 2014

Den kan slängas ut med skräpet

Babytidningar. Dem finns det gott om. Jag har köpt och läst ett par olika, den på bilden är den senaste. Men jag blir lite besviken varje gång. 
Ok, mycket besviken.
De är nämligen så otroligt mammacentrerade. Det är mamma, mamma, mamma i alla artiklar och tips och råd. Och så pyttelite baby vid sidan om och så en eller två rader som handlar antingen om en pappa som har dåligt samvete för att han aldrig ser sina barn eller en pappa som "offrade" allt och nu förtjänar en fakin medalj för att han tog ut 3 månader föräldraledigt och blev "hemmapappa".
De här tidningarna verkligen bekräftar att genast när ett par blir till en familj så är det kvinnan som ska styra allt, ta ansvar för allt i hemmet.
T säger att "du kan ju bara skita i allt det och fokusera på de vettiga tipsen och råden" men det är så svårt när det jag främst vill ha tips om är hur man får vardagen att fungera någorlunda jämställt men det enda som tipsas om är hur mamma kan glömma allt vad nattsömn heter för det är faktiskt inte meningen att babyn ska sova hela natten igenom.

Kaksplus, juni 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar