16 sep. 2014

Kemikalier i barnrummet

Podcasttips: Familjelivs avsnitt om plast och kemikalier i barnleksaker (och andra plastprylar), hur man kan unvdika kemikalierna och vilka skador de kan orsaka om du låter barnen exponeras för dem. Du kan också läsa mer om ämnet på Yles webbplats.

Vi fick nyss en stor plastkass med bebisleksaker, tuggsaker och sådant, av T:s syster. Hon har tre barn och nu langade de över allt sådant som de inte längre har användning för men som vi behöver. Stort tack för det! Det betyder att vi inte behöver köpa nya leksaker och tuggprylar och sådant till barnet och det är bra för det är när sakerna är nya som de ger ifrån sig mest äckligt stuff. Men lite ledsamt är det ju att tänka att en stor del av alla giftiga kemikalier nu då gick till de tre syskonbarnen, vårt barns kusiner, iställer för till vårt barn...
Det bästa vore väl att se till att köpa så lite plast som möjligt från början. Inget barn ska behöva utsättas för onödiga kemikalier, hur kul grejerna än är. Vår leksakspolicy kommer att vara att det man får/har det är värdefullt och mer saker kommer det inte hela tiden. Det beror inte bara på att vi vill undvika kemikalier utan också på att vi vill undvika att barnet lär sig att konsumtionshetsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar