25 feb. 2013

Med brösten mot Berlusconi

Italiens evige bråkstake Silvio Berlusconi råkade ut för en barbröstad protest på söndagen. Tre kvinnor iklädda endast byxor kastade sig fram för att tydligen attackera honom på något sätt, men något slags säkerhetsvakter lyckades stoppa dem.
I Hbl läser jag om hur "de tre barbröstade kvinnorna hade slagorden "Basta Berlusconi" (Nog, Berlusconi) skrivna över sina ryggar. De greps snabbt av polis på platsen och lyckades inte nå fram till Berlusconi själv."
Under texten finns en kommentar av "Kapitalist".
"Artikeln förtäljer att videon visar "visar hur polisen hårdhänt släpar kvinnorna ut ur vallokalen" när den i själva verket visar motstånd vid gripande samt också lite våld mot tjänsteman. Båda torde (förhoppningsvis) vara brott även i Italien. Men det är ju klart, är man kvinna (eller feminist, vänsteraktivist, religiös eller djurskyddsaktivist) så kan man göra lite vad som helst utan att dömas för de brott man gör, samt dessutom alltid bli gullade med av media... är man en vit medelålders man däremot, så hade texten berättat om våld mot tjänsteman, hot mot demokratin osv."
Kanske det fungerar så i Italien, att våld är tillåtet om det kommer från en feminist, jag vet inte. Vad jag däremot vet är att ingen vit medelålders man skulle protestera på det här sättet. Män gör bara inte så. De sitter på sina nätforum och diverse kommentarsfält och marrar om hur allting är på väg att gå åt helvete på grund av feministerna.
Och Berlusconi då. Han fick sig sannolikt ett gott skratt och så tänkte han att han nog strax måste ordna en till bunga bunga -fest. Det är ju så länge sedan han senast såg ett par bröst på nära håll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar