9 apr. 2013

Lärare mot elev

Jag tycker att det är förfärligt att ungdomar idag har så lite respekt för sina medmänniskor, både jämngamla och äldre. Det här är speciellt ett problem i skolan, eftersom alla unga inte förstår varför de måste sitta där och hellre vill vara någon helt annanstans. Men jag tror inte att lösningen på problemet är att tillåta mera våld, mera övertramp, mera kränkningar och större maktskillnader.
Måste en bråkig elev avlägsnas så antar jag att det i vissa fall bara finns en möjlighet: att ta i eleven. Men om situationen eskalerar till det, så är inte det tryggaste alternativet att knuffa eleven.
Det första man lär små barn när de leker med varandra är att man inte får knuffa för att den andra då kan få sjukt. Vad ger det för signal till alla barn och unga om vi nu säger att vuxna nog får knuffa barn?
Vad som helst kan hända när man knuffar någon. Den andra kan falla illa och skada sig ordentligt. Ska vi ha lärare som avlägsnar elever med våld från skolans utrymmen så måste vi lära lärarna hur man isåfall gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar