1 okt. 2014

Bästa tv-serien någonsin!

Jag snubblade in på Buzzfeeds 26 Things Only "Breaking Bad" Fans Will Understand och jag bara åhh, vill se den serien igen! Det händer inte ofta, men ibland stöter man på tv-serier man önskar att man kunde radera från hjärnan bara för att man på det viset kunde uppleva dom igen. Så känner jag för Breaking Bad. 9,6 på Imdb, jag är inte ensam om att känna så! Det sista avsnittet var ett som folk kommer att prata om i åratal. Det var perfekt.
Nu är ju Breaking Bad fullt av svart humor, det är tidvis riktigt brutalt (alldeles i början av serien gör huvudpersonerna ett misslyckat försök att lösa upp ett lik i ett badkar och du skrattar så tårarna sprutar samtidigt som du håller emot kväljningarna). Men jag älskar också serien för att den är så ärlig. Den visar hur alla är förlorare i knarkbusinessen. Till och med små barn som inte har annat att göra med verksamheten än att de råkar vara på något sätt knutna till någon som har något med verksamheten att göra. Visst tjänar du pengar på knark, annars skulle väl ingen hålla på med det, men i slutändan kommer du att förlora. Livet, hälsan, familjen, pengarna, makten. Något kommer du att förlora och det kommer att slå mot dig hårt. Ingen vinner, alla försvinner. De största förlorarna är de oskyldiga. De som förlorar familjemedlemmar till knarket, de som tvingas bli drogsmugglare, de som dödas för att någon de känner/är släkt med gjort något fel mot någon med makt, de som inte hade en aning men som plötsligt finner sig själva så djupt inne i träsket att enda utvägen är självmord.
Jag är helt övertygad om att världen skulle bli en mycket bättre plats om alla droger skulle vara lagliga och verksamheten övervakad överallt. Då skulle all brottslighet kring drogerna försvinna. Det kan vi förstås inte göra, låta droger bli lagliga, men tänk dig den världen en stund. Om vi skulle göra alla knarkkarteller, drogkungar och handlare sysslolösa.

Se Breaking Bad om du inte sett den. Det kommer att vara de bästa tv-serie-timmarna i ditt liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar