24 sep. 2013

Kaffe in, kaffe ut

Jag har gått och trott sedan tio år tillbaka att kaffe är uttorkande. Att precis som med vin ska man dricka ett glas vatten per kopp/glas. Nyligen läste jag ändå i någon tidning att så inte alls är fallet. På webben hittar man också en massa artiklar om saken. Och så, när jag tänker på saken så inser jag ju att en produkt som innehåller 97 procent vatten knappast kan vara uttorkande.
Kaffe är en sådan där produkt som världen bara inte kan komma överens om. Ena dagen orsakar kaffe cancer, andra dagen är det bra för att undkomma cancer, tredje dagen får du högt blodtryck, fjärde dagen ska du inte dricka si eller så mycket för då kan det ena och det andra hända. Hur ofta per månad läser du om kaffets egenskaper? Det är fascinerande och skrämmande hur mycket resurser världen sätter på sådant som egentligen är en lyxprodukt. För let's face it. Ingen behöver kaffe på riktigt.
Tänk om all energi lades på att studera hur exempelvis potatisen påverkar kroppen, när nu alla LCHF-are anser att potatis är struntmat som ingen borde äta? Havre? Vete? Råg? Ris? Bananer? Kranvatten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar