5 nov. 2013

När hotet tystas ner

Kalla mig udda, men när jag läser sådant här så frågar jag alltid: vad säger de personer som klassas som hotet om det hela? Nå de säger ju inte så mycket för ingen frågar dem.
Hbl har nu ivrigt rapporterat om allt våld, alla rån och alla problem som de unga missbrukande bostadslösa personerna orsakar i Tölö. Och jag säger inte att sådant här ska tystas ner, nej, sådant här ska Hbl och andra seriösa tidningar skriva om. Men sådant här borde skrivas om på helt annat sätt.
Hbl faller i den vanliga fällan som alla medier faller i när de skriver om knarkare, invandrare, kriminella etcetera. De skriver om alla problem, allt våld, alla som utsatts och så låter de experterna uttala sig om vad man kunde göra åt saken (ofta så att de har en expert som försvarar de "anklagade" och en expert som kritiserar dem). Men hotet, det vill säga de kriminella, knarkarna, invandrarna eller vad det nu råkar vara förblir ansiktslösa, utan namn, utan möjlighet att kommentera frågan, utan någon som helst chans att ge sin version av historien.
De är bara hotet.
Såklart är bostadslösa knarkare ett problem, det är vi säkert alla överens om. Det ingår liksom i paketet att vara ett problem för andra om man har sådana problem själv. Men det att man är ett problem för andra betyder inte att man inte har en rätt att dels finnas till, dels höras när problemen debatteras.

Bilden är en skärmdump från dagens Hbl 5.11

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar