18 juni 2014

Första bebiskläderna!

Efter vårt senaste besök på rådgivningen plockade vi med oss lite pyttepyttepyttesmå bebiskläder. Det finns en hylla på rådgivningen dit man får hämta och varifrån man får ta kläder och säkert annat också. Några bodys, sockor och vantar fick vi med oss hem! Vi har inte köpt något ännu och planerar inte att köpa så mycket heller. Kläder och leksaker och andra vardaglig prylar får man ändå i gåva hela tiden har vi räknat med, moderskapsförpackningen beställde vi nyss och jo, blöjor och sådant ska man ju ha men det tar vi sen närmare. Det mest akuta är väl vagnen. Den ska vi börja titta på genast efter midsommaren. En säng kommer vi också att få, hur underbart är inte det?
Överlag strävar vi efter att inte köpa oss sjuka på bebissaker. Det är så onödigt när exempelvis kläder ju används några veckor - förutsatt att man kan få dem på annat sätt än genom att köpa nya, förstås. Leksakernas antal kommer vi sen när det blir aktuellt att begränsa. Barn blir inte lyckliga av saker, de blir lyckliga av kärlek och ett bra hem.
Dessutom är konsumtionshetsen i det moderna väst så otroligt överdriven. Ett barn i västvärlden kommer i form av blöjor att ha producerat mer skräp före hen fyller två än en person i många av världens fattigaste länder producerar under hela sin livstid. Då alltså bara i form av blöjor. Det är helt ohållbart.

Jo, den ena bodyn är blå och nej vi bryr oss inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar