21 jan. 2014

Tv-tips (som inte involverar en tv)

Jag och T har båda lite dåligt tålamod när det gäller att sitta och vänta på att saker ska visas i teven. Det är så 00-tal att sitta i soffan och vänta på att ett program ska börja och ännu värre, vänta i en vecka på att få se nästa del i en tv-serie. Det passar inte oss alls.
Så här brukar det funka när vi tittar på en serie. Vi ser en reklam för en ny serie i teven eller så hör vi av någon att "den där ska ni titta på, den är bra". Vi letar upp serien på valfri tjänst, kollar första avsnittet och fastnar. Sen kollar vi ett till avsnitt, ett till och ett till. Plötsligt har vi sett hela första säsongen, ofta ungefär samtidigt som den andra delen av serien sänds i teven, alltså en vecka senare.
Så gick det exempelvis med Revolution som nyss började i finsk teve. Vi såg 31 avsnitt på exakt en vecka. Kolla in den, den är bra.
Andra serier vi har sett på samma sätt är Walking Dead, Falling Skies, Revenge, Under the Dome, Breaking Bad (en av de bästa serierna som någonsin gjorts), Homeland, Orange is the new Black (Netflix), House of Cards (Netflix), Hemlock Grove (Netflix). Före nättjänsternas tid såg vi under en vår, tror det var 2011, hela Lost (6 säsonger) på några veckor och när T var på Island i fyra månader såg jag hela Desperate Housewives på några veckor. I ett skede såg vi också hela Prison Break på samma sätt.
Andra serier jag kan rekommendera är Elementary, som har skitbra humor, O.C, en riktig klassiker och Orphan Black som nyligen gick på Arenan.

Jag har en ganska blandad smak, som synes. Men om det är någon serie av ovanstående du måste se är det Breaking Bad. Revolution är riktigt riktigt bra, men jag såg som sagt nyss 31 avsnitt och har kanske inte riktigt hunnit smälta alltihopa ännu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar