Jag hade inte prövat Valios "fylliga" kvarg tidigare, men nu kände
jag mig spontan och vild. Dessutom hade jag kommit över min ilska mot
företaget sedan de i april orsakade mig gråa hår med sina förstörda
burkar av den helt vanliga kvargen. Jag hade inte bara en, två, eller
tre burkar kvarg i kylskåpet som farit illa på ett mycket mystiskt sätt
så att innehållet sipprade ut genom locket utan hela fyra (!) av dem.
Men nu köpte jag alltså en burk. Jag måste ändå säga att jag är besviken.
Det var inte alls fylligt på ett sådär lent och tröstande sätt. Det
smakade som att äta smetana från burken. Fett och tungt och dessutom
kombinerat med syrligheten... Trots att det bara är 2,3 procent fett var
det liksom för mycket fettkaraktär i det hela. Det hela kan ju förstås
bero på att jag vant mig vid och ibland till och med längtar efter
smaken av den vanliga kvargen. Okej, första gången jag åt vanlig kvarg
så nästan grät jag också på grund av den sura smaken, men nu äter jag
sådan helt utan att grimasera. Kanske jag kunde lära mig att äta det här
också. Tillsvidare vet jag ändå inte varför jag skulle tvinga mig.
Visst, det där extra fettet betyder lite mera vitaminer, men hellre tar
jag lite mer Oivariini på brödet i så fall. Någon som tycker att det här
slår den vanliga kvargen av Valio?
Här finns näringsdeklarationen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar