16 juli 2014

Årets mammalåda!

Vår moderskapsförpackning kom äntligen! Jag skämtar inte, det tog över fyra veckor för den att hitta fram. Jag beställde nämligen den ungefär samtidigt som vår adressändring trädde i kraft och posten ser tydligen inte till att paket som företag skickar verkligen hittar fram efter att man har fått en ny adress (så skrev de faktiskt till mig när jag började efterlysa paketet), så jag måste gå några rundor via posten och FPA, bara för att tilll sist få en kod av FPA med vilken - TADAA - jag fick ut paketet i posten som finns precis utanför vår dörr. Undrar just hur länge paketet låg där... Lär väl aldrig få veta.
Hur som helst, det är när man sitter där på golvet och packar upp den här lådan som man inser att a) vi ska faktiskt få barn om mindre än tre månader och b) jag älskar det som finns kvar av välfärdssamhället!
Det är sjukt hur mycket stuff det finns i lådan. Det mesta är kläder i olika storlekar, men också någon kräm, tygblöja (T påstår att han aldrig kommer att röra i den, men vi får se vad han säger om den saken när han för n:te gången under samma dag bär ner en påse med använda plastblöjor till soporna), lakan, bitleksak, amningsskydd etcetera. Största delen av kläderna är hur fina som helst, men så finns det också några, tja... Mindre fula plagg i högen. Jag menar, när kom 70-tals orange tillbaka i mode?
Anyways - det är helt fantastiskt att vi i Finland har den här tjänsten. Helt underbart att liksom bara hej myndigheterna, vi ska få en unge och har ingen aning om vad man behöver för att hålla en sådan i liv, kan ni skicka den där lådan med det viktigaste? och myndigheterna bara såklart, här varsågoda!
 
Själva lådan är ett konstverk i sig! Och så kan man ha den som SÄNG!

Halaren (ursäkta, overallen) är helt ljuvlig!

Bodys i ALLA storlekar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar