29 dec. 2015

Hundägartips, poesitips och en tipsbegäran

Två tips till alla hundägare där ute.
  1. Ta en försäkring på hunden. Veterinärer är inte billiga att ha att göra med.
  2. Om du har en tik och inte ska ha valpar, sterilisera. Det är värt det för hundar får bröstcancer precis lika ofta som människor får, men för steriliserade tikar är risken betydligt mindre.
Essi har precis (hoppas vi) tillfrisknat från en urinvägsinfektion och det föranledde den andra stora veterinärräkningen den här hösten men som tur är har vi varit smarta nog att i åratal betala stora försäkringsräkningar på en frisk hund - det betalade sig nu tillbaka.

På tal om något helt annat - den här boken. Skriven av finlandssvenska Hanna Lundström med illustrationer av Maija Hurme. Poesi för de allra minsta. Eller ja, för nybörjare, som det står på boken. Den här ska jag och A fördjupa oss i vid lämpligt tillfälle.


Och på tal om en tredje sak. Jag suktar efter en iPhone 6 eller 6S, på avbetalning så klart och letar nu efter ett bra erbjudande. Tips mottages tacksamt! Min make får säga vad han vill, men I'm never going back från iPhone. Vilken kvalitet och vilken prestanda, dag efter dag, vecka efter vecka, år efter år. (Nej jag är inte sponsrad!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar