26 juni 2013

Tonårstjejerna lätta att fånga in

Genusfolket lyfter upp en intresannt aspekt av det här näthatet som talats om så mycket under senaste tiden. Att det vanliga näthatet som män utsätter kvinnor för är "omöjligt att göra något åt" och det är "omöjligt att hitta den skyldiga". Men genast när de två skyldiga är två tonårstjejer som spritt hat, lögner och fula ord, ja då är det inga problem att hitta dem. Hmm.

Att kalla kvinnor för horor för att de har sex precis som alla andra människor är ett ofta använt vapen för att tysta ner kvinnor och få dem att lyda. Såhär skriver Gustav Almestad.

"Frågan får inte stanna vid debatt om näthat, mobbning eller ungdomskultur. Även i vuxenvärlden används samma maktmedel, där beskyllningar om förkastlig sexualitet används som maktmedel att begränsa kvinnors utrymme på betydligt fler områden än sex."

Det behövs tydliga markeringar att varken vuxna eller tonåringar får hålla på och mobba andra för att de har sex. För vet ni vad? Alla har sex. Get over it!

Jag fördömer å det starkaste det som de här två tjejerna höll på med. Jag önskar också att alla vuxna som håller på med precis samma sak också får ett straff.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar