7 jan. 2014

Spegel, spegel

Trots gårdagens inlägg så måste jag ändå undra. Hur skulle världen se ut om flickor och kvinnor slutade bry sig så j***a mycket om huruvida hyn i ansiktet ser perfekt ut eller inte och istället fokuserade på annat som inte handlar om deras eget utseende?

Jag råkade komma till en make up-tutorial på Youtube för några dagar sedan och bara "sitter hon i en halv timme och sminkar sig?!?"

Jag tycker det är synd att när pojkarna och karlarna är ute och gör saker, upplever saker, lär sig saker, förändrar saker - alternativt spelar något coolt nytt spel på sin PS4 eller röker en cigarett i en park eller dricker öl på en terass eller bara hänger - sitter tjejerna och kvinnorna framför spegeln och mejkar sig.

5 kommentarer:

  1. Höll själv på att avlida lite när jag såg den här videon. Det bästa är att den slutar med "nu täcks man igen visa sig bland folk".
    http://miauslife.com/2013/08/20/valmistaudu-kanssani-meikkivideo/#comments

    SvaraRadera
  2. Medan vi ändå håller på och irriterar oss...
    http://miauslife.com/2013/06/23/beach-babes/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Meh. Vet inte vem tjejen är och sitter helst inte här och dömer någon, men tycker det är synd att man inte ens kan ha en dag på stranden utan att känna att "ingenting ser ut som något". Folk behöver chilla mera. Sluta tänka att "trots att jag såg ut som skit var det en bra dag". Istället kan man bara tänka att "det var en bra dag!"

      Radera
    2. Precis!
      Och klart att hon får sminka sig med 50 olika grejer innan hon går ut och låta bli att besöka stranden om magen är svullen, om det är viktigt för henne. Blir dock lite oroad för hur unga tjejer påverkas av att läsa sådana här bloggar.

      Radera
    3. Det är ju också en intressant fråga det där, att påverkas man av alla bloggar man läser, eller läser man bara dom? Hur som helst så finns det alldeles för mycket av attityden "tjejer duger inte som dom är utan måste alltid förändra sig till något bättre" och det är synd.

      Radera