10 aug. 2015

Högsåra och svampplockning

Det här veckoslutet tog vi ut allt en familj kan ta ut av ett sommarveckoslut. Såklart skulle sommaren börja nu i augusti! Nå, inte klagar jag. Ännu.

Farmors Café på Högsåra är visserligen en 2,5 timmes bilresa bort från Helsingfors men det är värt ett besök för alla som gillar hav, skärgård, utomhusluft, färja och mat som är godare än på någon lyxrestaurang i Helsingfors i ett urgulligt litet café omringat av får och kossor och kaniner och vackra gamla byggnader.

Färjan över tar bara 10 minuter och det är ingen idé att ta bilen med över. Färjfästet finns alltså i Kasnäs, förbi Kimito.


Hen kom och sade "bää" till oss.

A gillar alla sorts fyrbenta varelser men fåret var speciellt fascinerande eftersom han aldrig sett ett sådant.
På söndagen åkte vi sedan till mamma och pappa för svampplockning. Visst är skogen lite skrämmande men jag måste nog säga att det är balsam för själen att ge sig ut dit om så bara för 45 minuter. Alla kantareller vi hittade växte visserligen sedan antingen vid vägen eller alldeles bakom husknuten så vår strapats i skogen kändes lite onödig i efterhand, men som jag sade så är det balsam för själen i alla fall. 2,5 liter kantareller fick vi och idag ska vi pröva på kantarellsoppa!



Den där bilen vi köpte för 2,5 månad sedan har en förbannelse över sig. Det blir nu fjärde gången vi för den på service. För det första såldes den till oss med en hel hög fel som bilaffären sedan efter många om och men och kontakt med Konkurrens- och konsumentverket gick med på att ersätta till viss del och så var det oljan som var slut och nu när vi körde tillbaka från Högsåra så sa ac:n upp kontraktet... Jag visste att en bil innebär ansvar och kostnader och omvårdnad men det här känns redan löjligt. Fyra turer till servicen på två och en halv månad. Vad lär vi oss? Du ska alltid ha ett par hundralappar extra när du köper en bil så du kan sköta all service de första månaderna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar