9 juli 2013

Det där med kvinnans ansvar att inte våldtas - tål att upprepas

Under min tid som frånvarande bloggare har Genusfolket kommit med ännu ett inlägg om det här med att ge skulden för en våldtäkt åt kvinnan som våldtogs istället för åt mannen som våldtog. De skriver om det här att kvinnor inte ska klä sig lätt, vara berusade, somna bredvid en man, röra sig utomhus eller ens, tja, tänka tanken att de kan leva sina liv som de vill utan att behöva skuldbeläggas för att de "provocerar" männen omkring dem.
Man kan fråga sig varför det inte är männen som ska sluta röra sig utomhus, sluta låta sig provoceras, sluta dricka sig så berusade att de inte märker att en kvinna inte vill ha sex med dem och sluta lägga sig bredvid en sovande kvinna när det nu är så himla svårt att liksom låta bli hennes fitta när hon ligger där.

"Man skulle till exempel kunna tänka sig att istället för att dra slutsatsen att kvinnor inte borde gå runt lättklädda skulle man kunna dra slutsatsen att män inte borde få vistas på vissa platser under den varma delen av året. Skillnaden på att anse att kvinnor (även de som aldrig våldtas) ska ändra sitt beteende och att anse att män (även de som aldrig våldtar) ska ändra sitt borde inte vara så stor. Ändå skulle vårt samhälle aldrig tillåta det senare, medan det förra sker här och nu, varje dag." skriver Genusfolket.

Ska vi ta det en gång till: våldta inte. Så enkelt är det faktiskt att få slut på våldtäkterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar