20 mars 2015

Kroppar och tycke

Var och en som förstår finska bör läsa det här inlägget av Steffi. Hon skriver om det sorgliga, elaka och totalt onödiga i att konstant jämföra kroppar för att fastställa vilken som är bättre.
"Saa ihannoida mitä ja ketä vaan, mutta ei muita pilkkaamalla, eihän?"
Du får se upp till vem du vill men gör det inte genom att hacka ner på andra.

Det är ledsamt hur det i samband med fitnessboomen blev de smala som man började se ner på, istället för de kraftiga. De överviktiga ser man alltid ner på, men det skriver Lady Dahmer mer om.

Det är också konstigt hur många utgår från att en person alltid valt att se ut på ett specifikt sätt för att tillfredsställa andras önskemål och preferenser. När finska Yle i veckan delade nyheten om att Frankrike förbjuder underviktiga modeller att jobba på catwalken så var det genast massor av folk som på Facebook skrev att det är rätt det för ingen man vill se på promenerande skelett! Som om det är vad män önskar se på för kvinnomodeller det handlar om när 16-åriga tjejer svälter sig själva så att de svimmar på modelljobbet eftersom de inte ätit kolhydrater på två veckor.

I fallet med modeller är frågan mycket mångfacetterad. Men hur ofta hör vi inte sägas åt kvinnor att du måste äta mer, karlar gillar att ha något att ta i.

"Jaaha, men jag gillar inte att det går att ta i mig på ett sätt som karlar gillar."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar